viernes, 25 de noviembre de 2011

INTERNET.

1.Què és internet?
Internet és una xarxa públicad'ordinadors comunicats entre si i que transmeten dades mitjançant commutació de paquets.
Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una. Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic.
2. Orígens:














La història d'Internet es remunta als inicis de les xarxes de comunicacions. La idea d'una xarxa d'ordinadors que permetés la comunicació entre usuaris de diferents ordinadors, s'ha desenvolupat passant per múltiples etapes. La interunió d'aquests desenvolupaments, ha permès crear Internet, també anomenada la xarxa de xarxes. Això inclou la fusió d'avanços tecnològics amb les infraestructures de xarxes existents i els sistemes de telecomunicacions.
3. Què es necessita per a connectar-se?
Els elements necessaris per poder conectar-nos a Internet són diversos, alguns dels quals són:
·Terminal:Que es el que permet a l'usuari poder enviar i rebre la informació.Un exemple molt clar és l'ordinador.
·Mòdem:Element que permet la connexió fisica entre l'ordinador i la línia telefònica.
·ISP:Un ISP proporciona l'accés a internet.
·Maquinari:Per a una connexió de banda ampla es necessita un mòdem ADSL o un cable.Normalment, el ISP ho inclou com a part del maquinari d'inici quan se subscriu a un compte de banda ampla. Per a una connexió d'accés telefònic, necessita un mòdem d'accés telefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal·lat.
4. Serveis que ofereix la xarxa.
 La xarxa està formada per milers d'ordinadors de plataformes diferents que es connecten entre si mitjançant enllaços molt diversos:línies telefòniques convencionals, xarxes locals, línies de fibra òptica, enllaços per ràdio...En tots aquests ordinadors s'utilitza un protocol  anomenat TCP/IP , que consisteix en un sistema d'identificació de les estacions i un mètode per a la transmissió de la informació.
La xarxa ofereix informació general en matèria d'educació i formació, cultura, mobilitat nacional i internacional, participació, salut, treball, habitatge i tramitació dels productes.

5.Estructura de la web

-Estructura d'arbre o jeràrquica: A partir d'una pàgina de benvinguda o portal s'obren unes seccions que al seu torn contenen múltiples pàgines web.
-Estructura lineal: a partir d'una pàgina de benvinguda o portal se succeeixen les següents pàgines una després d'una altra com si es tractés d'un llibre.
-Estructura en xarxa: Les pàgines que formen el lloc web s'enllacen unes amb altres segons els seus continguts en una espècie de xarxa en la qual no s'aprecia cap tipus de jerarquia



6.Elements que componen la URL
Una URL (Uniform Resource Locator) identifica un document (HTML o no) a la xarxa.
Tota URL està composta per diverses parts:
1.- Protocol mitjançant el quin s'accedeix al document.
2.- Nom del domini.
3.- Nom de la carpeta del servidor en què està el document.
4.- Nom del document.




7. Programes de navegació
En la actualitat la idea d'un ordinador  amb un programma de navegació que ens mostri sobre la carta nostra posició, la ruta o waypoint que esta seguint...
Alguns dels programes per considerar:
·Ozi explorer.
·Max sea Navigator.
·Visual Navigation Suit.
·RayTex Navigation.

8.La barra de navegació.
La barra de navegació canvia d’aspecte segons en quina part del projecte es trobi actualment el navegador. Els botons es desactiven si no són necessaris, o fins i tot s’oculten.


9.Pràctica de navegació per diferents webs.
a) www.blogger.com...Jo utilitzo molt sovint aquesta web, sobretot perquè és una de les pàgines webs que més utilitzo a l'escola per fer treballs i poder compartir-los amb els meus companys. 
b)www.facebook.es...Aquesta pàgina web,s'utilitza sobretot per poder pujar les teves fotografies, xatejar amb els teus amics, també podem jugar a jocs o fins i tot publicar estats de com et sents en aquell moment o amb qui i on estas.
c)http://www.google.es/...Aquesta pàgina web, s'utilitza sobretot per a la cerca tant d'informació com d'imatges d'una manera ràpida i sencilla.És una manera útil per a la cerca de qualsevol tipus de informació que vulguis trobar i és el més conegut per la seva rapidesa i facilitat.No cal saber molt d'informàtica per saber utilitzar aquesta pàgina web ni crear cap compte de google,tot i que si estas interessat en publicar la teva pròpia informació ho pots fer d'una manera fàcil i segura.
d)http://www.calzedonia.es/...Aquesta pàgina web fa referència a una tenda de roba en la qual pots veure els productes que estan en venta i els seus preus.
e)http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada...Aquesta és una de les pàgines webs més famoses, en la qual ens surt la definició exacta o biografies d'aquelles paraules o personatges del qual volem cercar la informació.
Normalment va acompanyada d'una fotografia del personatge al qual fa referència i una explicació detallada d'aquest.No cal tenir cap compte per poder fe ús d'aquesta pàgina web.
f)http://www.hotmail.com/...La utilitat principal d'aquesta pàgina web es poder mirar el teu correu d'una manera privada i segura en la que et pots comunicar lliurement amb els teus contactes.Per poder utilitzar aquesta pàgina web, primer t'has de crear el teu propi compte de hotmail i seguidament agregar a aquells contactes amb els que t'interessa comunicart-hi.Això si, ho has de fer d'una manera segura i conscient de no agregar a persones desconegudes per tal d'evitar't-hi problemes.
g)http://www.youtube.es/...Aquesta pàgina web, s'utilitza sobretot, per escoltar música, però també té altres utilitats com poder ver videos, videoclips...
També t'ofereix l'oportunitat de poder crear-te el teu propi compte en el que tu mateix/a podràs pujar els teus propis videos o experiències i compartir-les amb tots els internautes que es fiquin en aquesta pàgina.
h)http://www.elcorteingles.es/...En aquesta pàgina, com en moltes altres, podem mirar les peces de roba que n'hi ha, el seu preu, les marques i classes...També t'informen de les novetats i ofertes que podem trobar en aquest centre comercial i el número de telèfon per si tenim algun dubte o queixa de manera que ens puguin atendre amablement.

i)http://www.googlemaps.com/...Aquesta pàgina web és molt útil a l'hora de buscar llocs fàcilment i ràpidament.És un gran avantatge avui dia, ja que està actualitzat i pots trobar el que et propossis a l'instant sense el risc d'equivocat-te o que et mostri un lloc que ja no existeis.No cal tenir cap compte fet, només has de saber que lloc del mapa vols buscar, i et donarà la informació necessària per poder arribar-hi.
j)http://www.apple.es/...Aquesta pàgina, és una pàgina privada en la que tu pots accedir lliurement, però que no et serà molt útil si tu no poseeixes cap aparell electrònic d'apple.També et serveix per informar-te de les novetats que hi ha, els preus i si estas interessat en fer la compra d'algun aparell.

viernes, 18 de noviembre de 2011

EXCURSIÓ A MONTSERRAT.



La classe de 4t d'ESO hem fet una visita a Montserrat.
Per penjar aquestes fotografies, el primer que he fet ha sigut penjarles al Photosnack, que es una pàgina web que ens permet penjar les fotografies, personalitzar-les i ordenar-les al mateix temps i un cop fet aquesta feina, les he penjat al meu blog.

EXERCICIS PROPOSATS.


Un cop fet tots els exercicis,he penjat el ,meu word a una pàgina web(issuu) des de la qual he publicat els exercicis i un cop fet això, els he penjat al meu blog en forma de llibre.

jueves, 3 de noviembre de 2011

SISTEMES OPERATIUS


Aquest treball, l'he fet amb el programa de power point, i un cop fet l'he hagut de penjar en una altra pàgina web, anomenada slideshare,en la que a més a més de power points també es poden penjar tot tipus d'arxius d'una manera ràpida i eficaç.
Ara només,ha calgut copiar l'arxiu del slideshara al blog.

jueves, 6 de octubre de 2011

PERIFÈRICS

3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
UPC=Unitat central de procés. s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per a això. Hi podem distingir:
UNITAT ATMERICOLÒGICA: s’encarrega del processament de dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
UNITAT DE CONTROL: s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.
REGISTRES: memòria interna del processador que proporciona les dades a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat de les seves operacions.
4.Descobreix quins processadors s’estan  instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Si ja tenim una idea del processador que necessitem i hem optat per intel, haurem de conèixer les diferents configuracions existents que podem requerir segons la CPU escollida. És important remarcar que cada CPU requereix un tipus de connector de la placa mare.
En l’actualitat ens trobem en una època de traspas cap al nous models que comencen a aparèixer ara, sobretot en el sector on es requereix més potencia.
 5.Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.
Un ordinador necessita comunicar-se amb el món que l’envolta; i, per a això,disposa d’uns dispositius que l’ajuden a connectar-se amb l’exterior. Aquests
dispositius reben el nom de perifèrics, i segons com fl ueixen les dades entre ells i l’ordinador, podem classifi car-los en:
PERIFÈRICS D’ENTRADA: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador. Alguns exemples de perifèrics d’entrada.són: teclat,ratolí,escàner,micròfon o càmera digital.                       30-->
<--29,38(€)

 
PERIFÈRICS DE SORTIDA: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els
resultats a l’usuari ; és a dir, les dades fl ueixen des
de l’ordinador cap a l’exterior. Alguns exemples de perifèrics de sortida són:
monitor, impressora, plòter o altaveus.



PERIFÈRICS D’ENTRADA I SORTIDA: compleixen les funcions d’enviar i rebre
dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida
que s’anomenen d’emmagatzematge. Alguns exemples de perifèrics
d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria
USB, targeta de xarxa, targeta de so, etcètera.

6.Com es pot classificar el software?Quines diferències trobes entre els diferents grups?
1.Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l'usuari i programador adequades interfícies d'alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
2. Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
3. Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.

viernes, 30 de septiembre de 2011

LA INFORMÀTICA

*LA INFORMÀTICA és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per facilitar les tasques diaries. D'entre aquestes màquines cal destacar l'ordinador.
*Malgrat el seu nom, la informàtica rarament involucra l'estudi mateix de les màquines conegudes com a ordinadors.
L’informàtica és més que una computació. La definició que proposa la Organizació de las Nacions Unides para la Educació, la Ciència y la Cultura és molt més amplia, al referir-se a la informàtica com la ciència que té a veure amb els  sistemes de processament de la  informació i les seves implicacions  económiques, polítiques y socioculturals.
JOHN VON NEUMANN:
Matemàtic estadounidenc nascut a Hongria. Va desenvolupar la rama de les matemàtiques coneguda com a teoria de jocs. Va néixer a Budapest i va estudiar a Zurich i a les universitats de Berlin i Budapest. Va viatjar als Estats Units el 1930 per unir-se al calustre de la universitat de Princeton. A partir de 1933 es va incorporar a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton. Va adquirir la nacionalitat estadounidenca l'any 1937 i durant la segona Guerra Mundial va exercir com asessor en el projecte de la bomba atòmica de Los Àlamos. El mes de març de 1955 va ser nomenat membre de la Comissió d'Energia Atòmica dels Estats Units.Neumann va ser un gran matemàtic. Va destacar per les seves aportacions fonamentals a la teòria quàntica, especialment el concepte d'anelles d'operadors i també pel seu treball d' iniciació de les matemàtiques aplicades, principalment les estadístiques i l'anàlisis numèric.
L'ARQUITECTURA D'ORDINADORS:
L'arquitectura de Von Neumann descriu un ordinador amb 4 seccions principals: la unitat aritmètic lògica , la unitat de control, la memòria central, i els dispositius d'entrada i sortida.
La principal característica que el diferencia als ordinadors d'altres màquines similars és que és una màquina de propòsit general, és a dir, que pot realitzar diverses tasques segons les possibilitats del llenguatge de programació i el hardware.
XARXES:
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de ordinadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.
Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació.
SISTEMA OPERATIU:
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos, carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.


viernes, 16 de septiembre de 2011

Benvinguts al meu blog

Sóc la Sandra, una alumna de 4t d'ESO, tinc 15 anys  i estic interessada en aquesta optativa d'informàtica.
Em defineixen com una persona alegre,amb molta energia i que no es rendeix fàcilment.
Crec que és molt interessant ja que em donen l'oportunitat d'aprendre coses noves sobre l'informàtica que abans no sabia i que em poden servir de cara al futur.
L'any passat no vaig tenir l'oportunitat de fer informàtica com a optativa i per això en 4t he decidit escollir-la i aprendre el màxim.
Em considero una persona amb ganas d'aprendre noves coses i tenir una nova experiència amb el tema de la informàtica que el trobo bastant interessant. 
Una de les matèries que més m'agrada són les matemàtiques i una de les que menys m'agrada és física i química però tot i així m'esforço per treure el millor profit!